Skip to content

Overwinning thuis!

In 1998 ontdekte ik Ieper, met zijn specifieke smalle en supertechnische wegen. Ik was er als ouvreur voor David Loix en Cédric Pirotte… en het was mijn eerste ervaring in het nemen van nota’s! Twee decennia later is het met immens plezier dat Thierry en ik onze naam schrijven op het palmares van de bekendste rally van België.

Wanneer Hyundai Belgium ons het voorstel deed om opnieuw in Ieper te komen rijden hebben we geen moment getwijfeld. En daarbovenop kwam het merk met het idee om ons te laten rijden ten voordele van de Rode Neuzen Dag, een zorgproject dat jongeren helpt die worden geconfronteerd met psychologische problemen.

En eens we daar waren… wat een plezier en een wat een onthaal! We hadden ons nooit zo’n enthousiasme kunnen inbeelden van onze Belgische fans… Het is echt hartverwarmend en het geeft een enorme boost voor het moreel!

Zelfs al werden we aangekondigd als de favorieten, dan nog is de Rally van Ieper geen schoonheidswandeling. Met zijn veeleisende parkoers is deze wedstrijd een ware driloefening. Het was ook een manier om even uit onze comfortzone te komen, tijdens dit weekend ruilden we onze WRC tegen een i20 R5 die werd gerund door het BRC-team.

We vonden vanaf het begin van de wedstrijd het goeie ritme. We openden onmiddellijk de grote aanval terwijl we de vele valstrikken vermeden – in tegenstelling tot verschillende van onze concurrenten – en we konden vlug de leiding van de wedstrijd nemen om deze nadien niet meer af te staan. We hebben echt plezier beleefd door de uitdaging aan te gaan met deze unieke rallywegen, waar je moet duiken in de koorden en anticiperen op de gripverandering… ook voor de copiloot een grote uitdaging!

Als men spreekt van Ieper, dan spreekt met ook van het servicepark op de Grote Markt, waarschijnlijk één van de mooiste en meest geanimeerde van de wereld. De ambiance is er uniek en het is een stad waarvan het hart klopt op het ritme van de rally.

Nogmaals bedankt aan al onze Belgische supporters voor de wederom formidabele steun! En tevens afspraak in Finland!

Debriefing – Portugal

 « Het automatisme is er nog steeds! » Voor de vijfde keer sinds het begin van dit spannende seizoen 2019 konden Thierry en ik een podiumplaats verzilveren. We moeten toegeven dat we,

Debriefing – Chili

« De voorbereidingen voor de Rally van Portugal zijn reeds gestart… » Na onze twee overwinningen in Corsica en Argentinië, hoopten Thierry en ik om opnieuw van ons te laten spreken in

Dank u.

Er is een einde gekomen aan een ongelooflijk seizoen.  Er komen veel emoties in me op, maar de sterkste is die van dankbaarheid.  Graag wil ik dan ook veel mensen
THINGS WOULDN'T BE THE SAME WITHOUT THEIR SUPPORT

DISCOVER MY PARTNERS

I am delighted to present you my official partners. I trully appreciate their support and I am proud to be their embassador