Skip to content
WELKOM OP MIJN WEBSITE

CO-DRIVING IN DE HELE WERELD SINDS 2004

Ik ben Nicolas Gilsoul, uit België, en rij samen met Thierry Neuville aan hoge snelheid in de proeven van het WRC stages. Geniet van uw bezoek!

Lang

GELEDEN...

hoe het ooit

BEGON

Iedereen houdt van een goed verhaal? Voor Nicolas Gilsoul startte het pad naar de rally nog voor zijn geboorte. (Interview door Becs Williams)

Bedankt, Stig !

Het was het wisselen van een blik tussen twee mensen dat leidde tot de start van de carrière van een van de professionele corijders uit het WRC.

Het begon met het wisselen van een blik tussen twee mensen, een blik die de start van een carrière van een professionele corijder zou vastleggen. Zijn ouders ontmoetten elkaar op een rallywedstrijd en zo begon het verhaal van een jonge man die zou uitgroeien tot een professionele corijder die het hoogste in zijn sport zou bereiken: het FIA World Rally Championship. We schrijven 1975 toen zijn vader als toeschouwer naar de Boucles de Spa trok en er de ‘The Stig’ (Stig Blomqvist, 1984 WRC kampioen), aan het werk zag…

Rally in de kindertijd

Nicolas Gilsoul WRC CO-DRIVER

Nico’s vader maakte deel van een lokale autosportclub uit, de Ecurie Le Sanglier en zat zelf in de organisatie van een aantal evenementen in de sport. Hij spendeerde veel van zijn tijd aan de sport en kreeg daarvoor ook heel veel respect. Nico groeide op en hij vergezelde zijn vader meer en meer op de proeven. Hoewel zijn vader meer dan gepassioneerd was, had hij niet de intentie om zelf te rijden, iets wat voor Nico moeilijk te vatten was.
01 04
Mijn

INSTAGRAM

WRCOK
0

WRC rally's

chronoOK
0

Snelste tijden

podiumOK
0

WRC podiums

LauriersOK
0

WRC zeges

Michael 'BEEF' Park Trophy 2013

RACB Honorary Mention 2013
RACB Driver of the Year 2018

WRC Co-driver of the year 2016

World Vice-Champion 2013, 2016, 2017, 2018 & 2019

Volledige prijzenlijst

LINKS NAAR WEBSITES

DIE U NIET MAG MISSEN

Klik op de volgende beelden en ontdek deze websites. U vindt er alle informatie en cijfers die u zoekt… en natuurlijk nog veel meer.

Thierry Neuville
Rally rijder

Mijn favoriete rally rijder! ...en teamgenoot in WRC.

Hyundai Motorsport
Rally team

Officiële website van Hyundai Motorsport, het geweldige team waar Thierry en ik voor rijden.

WRC Official
World Rally Championship

Hier volgt u het World Rally Championship op de voet!

Thierry Neuville Supporters Club
Fan Club

Ontdek onze officiële fanclub, de beste van het hele WRC!

THINGS WOULDN'T BE THE SAME WITHOUT THEIR SUPPORT

DISCOVER MY PARTNERS

I am delighted to present you my official partners. I trully appreciate their support and I am proud to be their embassador

VOLG ONS

LAATSTE VERHALEN

Ontdek mijn verhalen en gevoelens na iedere manche van het WRC.

SCHRIJF U IN VOOR MIJN

NEWSLETTER

Blijf op de hoogte van mijn laatste nieuwe en wees er steeds als eerste bij om het verhaal van iedere manche van het WRC te ontdekken.